Terrassa recorda els fets del 3, 4 i 5 de setembre de 1713

El dilluns 4 de setembre de 2023, a les 8 del vespre, a la Plaça Vella de Terrassa, tornem a commemorar els fets del 3, 4, i 5 de setembre, quan la vila de Terrassa, va ser ocupada, saquejada i incendiada per l’exèrcit filipista. Tropes franco-castellanes que durant els mesos anteriors havien assetjat la ciutat de Barcelona es trobaven ara per Manresa i Vic i es dirigien cap a Terrassa perseguint a una partida de catalans comandada per Antoni Berenguer.

Per recordar aquests fets i retre homenatge als terrassencs i terrassenques assassinats per les tropes borbòniques de Felip V el setembre de 1713, la comissió 4 de setembre organitza des de l’any 2011 un acte de commemoració.

El pregó d’enguany anirà a càrrec d’en Roger Verdaguer, terrassenc represaliat per participar en una manifestació de protesta contra la destitució del president de la Generalitat

També comptarem amb les actuacions de grups de cultura popular: Ball de Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i Cants per la Llibertat.