Terrassa, 3, 4 i 5 de setembre de 1713

Bricfeus i Busquets, dos terrassencs a la Guerra de Successió

Una seixantena de persones va assistir a la taula rodona que, sota el títol “ Bricfeus i Busquets, coronels a la Terrassa de 1714”, va organitzar la Comissió pel 4 de setembre a Terrassa aquest passat dimarts 2 de setembre.

Una gran quantitat d’informació sobre la composició de l’exèrcit català, la seva organització, estratègies, armament i indumentària, va ser aportada per Francesc Riart, tot acompanyat de infinitat d’il·lustracions que reflectien les vestimentes i armamanet del nostre exèrcit.
L’historiador terrassenc Marc Ferrer va desgranar les vides de Pere de Bricfeus i Francesc Busquets i Pujol, amb una gran quantitat de detalls i anècdotes que van permetre al públic conèixer el paper que aquests dos coronels van jugar en la defensa de la vila de Terrassa i en el conjunt de la Guerra de Successió.

L’acte va ser presentat pel portaveu de la Comissió pel 4  de setembre a Terrassa, Aleix Pons, que va recordar la feina feta per aquesta comissió, i va agrair la tasca dels seus integrants.