Terrassa, 3, 4 i 5 de setembre de 1713

Tornem a commemorar els fets de 1713 i homenatjar als terrassencs i terrassenques assassinats per les tropes borbòniques de Felip V

Els primers dies de setembre de 1713, la vila de Terrassa, va ser ocupada, saquejada i incendiada per l’exèrcit filipista. Tropes franco-castellanes que durant els mesos anteriors havien assetjat la ciutat de Barcelona es trobaven ara per Manresa i Vic i es dirigien cap a Terrassa perseguint a una partida de catalans comandada per Antoni Berenguer.

Per commemorar aquests fets i retre homenatge als terrassencs i terrassenques assassinats per les tropes borbòniques de Felip V el setembre de 1713, la comissió 4 de setembre organitza anualment un acte de commemoració.

Enguany tindrà lloc el dilluns 5 de setembre de 2022 a les 19 h, a la Plaça Vella i comprarà amb la participació de Teresa Garcia Espada, mestra i presidenta de l’Associació de Mestres Alexandre Galí, que farà la lectura del pregó.

També comptarem amb les actuacions de grups de cultura popular: Ball de Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i Cants per la Llibertat.