Terrassa, 3, 4 i 5 de setembre de 1713

Tot a punt per la commemoració dels fets de setembre de 1713 a Terrassa

La sisena edició de la Marxa de Torxes, un acte organitzat per la Comissió ciutadana 4 de setembre, en homenatge als Terrassencs assassinats per les Tropes Borbòniques de Felip V el setembre de 1713, tindrà lloc el DILLUNS 5 DE SETEMBRE de 2016

Pels voltants de 2/4 de 8 de la tarda es podran adquirir les torxes, mentre es gaudeix d’actuacions de cultura popular.

Està previst començar l’acte a les vuit de la tarda, amb la lectura dels goigs de Sebastià Codina, rector de Vacarisses, sobre els Herois del 1714.

Posteriorment, i després de la lectura teatralitzada d’uns versos de l’època a càrrec de la cola del Ball de Serrallonga, s’iniciarà la Marxa de Torxes.El recorregut serà: Pl. Vella – Font Vella – Passeig – C. Passeig – Cardaire – Sant Pere – Gabatxons  i tornada a la Plaça Vella.

Un cop arribada a la comitiva a la Plaça Vella, es llegirà el Pregó, a càrrec de Vicenç Villatoro, Director de la Fundació Ramon Llull i del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

També participaran en la Marxa de Torxes diferents grups de cultura popular, com són Ball de Serrallonga, Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers, i Terrassa Ciutat Coral.

La Comissió 4 de setembre està integrada per entitats de la nostra ciutat, partits polítics i ciutadans a títol personal, sota l’aixopluc d’Òmnium Cultural.